Vlasroute
Follow the Blue Line

WELKOM BIJ VLASROUTE

Follow the Blue Line

Leeuwarden is met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Onderdeel van het  programma is Vlasroute Follow the Blue Line een idee uit de mienskip. Vlasroute “Follow the Blue Line” vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen. 

De periode dat de route plaats gaat vinden zal zijn iedere zaterdag van 10.00-17.00 uur in de maanden juni, juli en augustus 2018 en de 1e zaterdag van september. Tevens zijn een aantal locaties de hele week te bezoeken.

De start van de route is bij Kleine-Lijn, ambachtelijke textieldrukkerij met winkel en theetuin. Hier ontvang je de gratis routekaart met tips en informatie. De route kan zowel met auto en/of fiets.

In mei 2018 zijn we begonnen met het zaaien van vezelvlas in Blije en Marrum. In augustus zijn er vrijwilligers aan het vlas trekken. Dit gebeurt in Friesland handmatig. 

Nieuws

Het vlas is geoogst en ook de laatste bezoekersdag  is geweest. En daarmee is ook het einde van de vlasroute voor 2018. We bedanken iedereen die de route tot een succes hebben weten te maken en natuurlijk is dit gelukt dankzij alle bezoekers. We houden u op de hoogte van alle plannen voor de vlasroute 2019. De locaties van Kleine-Lijn te Blije en het Vlasmuseum te Ee zijn het hele jaar door te bezoeken. En ook Herberg de Waard van Ternaard voor diner en/of overnachting.
LOCATIES

Blije, Kleine-Lijn, ambachtelijke textieldrukkerij met winkel en theetuin. Tevens demonstraties en workshops zeefdrukken op linnen. Open van di t/m za 10.00-17.00 u

Adres: Stationsweg 29 - 9171 LR -  Blije

Ferwert, Loods Hein Sterk Vlasbewerkingmachines

Adres: Mûnewei 6  - 9172 GR - Ferwert Open op zaterdag

Holwerd, Gjalt de Groot Vlechtwerker van o.a. eendenkorven. Open op zaterdag

Adres: Miedwei 11 - 9151 AH - Holwerd

Ternaard, De Waard van Ternaard - Arrangement met vlasservies en kunst. Open van wo t/m ma 

Adres: De Groedse 3 - 9145 RG - Ternaard 

Ee, Braakhok - vlasmuseum over vlasverwerking

Adres: Foeke Sjoerdsstrjitte 9 - 9131 LB - Ee 

Open van di t/m zo 10.00-17.00 u 


Contactpersoon

Nynke Runia 

Tel. 06- 29 17 35 19

info@kleine-lijn.nl

Deze route is een initiatief van It Erfskip en ambachtelijke textieldrukkerij Kleine-Lijn. 

Deze vlasroute wordt mede mogelijk gemaakt door:  - Rabobank Gemeente Ferwerderadiel - Gemeente Dongeradeel - Petronellafonds